Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs Díjakat

2019. november 11.

2019. november 6-án a Magyar tudomány Ünnepe debreceni nyitóünnepségének keretében átadásra kerültek a regionális innovációs díjak. Megyénkben a Marso Kft. nyerte el a kitüntetést.

Online konzultációval is kiegészül az Országos Innovációs Fórum

2019. március 1.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az innovációról folytatott országos konzultációt szeretné az érdekeltek lehető legszélesebb körére kiterjeszteni, ezért a március 6-án Budapesten záruló roadshow mellett online felmérést is indít a témában. A kérdőív 2019. február 28-tól március 12-ig érhető el az NKFI Hivatal honlapján.

Képzés H2020 - „A közvetlen brüsszeli fejlesztési források logikája és struktúrája”

2019. február 19.

A Magyar Fejlesztési Központ államilag elismert képzést szervez a fenti címme kompetens közép- és felső vezetőknek, akik egy adott cég kutatás-fejlesztési stratégiájáért felelősek;kutatási projektek vezetőinek, valamint projektmenedzsereknek.

Ipar 4.0 - megoldásszállítói kérdőív

2019. január 21.

Az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és az IVSZ konzorciumi partnerségével megvalósuló, GINOP-1.1.3-16-2017-00001 Ipar 4.0 mintagyári projekt célja a magyarországi, feldolgozóiparban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások digitális transzformációjának, és az Ipar 4.0 termelési rendszerek térnyerésének elősegítése.

 

Magyar Innovációs Nagydíj - Pályázati felhívás

2018. november 21.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

ENRICH in the USA - támogatás az amerikai piacra történő kijutáshoz

2018. március 13.

Az ENRICH in the USA hálózat (European Network of Research and Innovation Centres and Hubs, USA) célja, hogy az európai kutatásfejlesztés és innováció résztvevői számára amerikai együttműködési lehetőségeket biztosítson. A kezdeményezés elsősorban a tudományos és az innováció-alapú üzleti együttműködéseket támogatja rendezvények, üzleti utak, logisztikai és jogi támogatás, illetve irodai hely biztosítása által.

Innovációs Díjazottak 2017 – Észak-Alföld

2017. november 7.

A hagyományokhoz híven idén is a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából kerültek átadásra az Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjak Debrecenben, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságának székházában. A díjazottak a régió három kereskedelmi és iparkamarájának vezetőitől, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Ügynökség igazgatójától, valamint az MTA DAB vezetőségétől vehették át az elismeréseket.

XXV. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás

2016. november 28.

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve - 25. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Gábor Dénes Díj - 2019. évi felhívás

2019. július 11.

A NOVOFER Alapítvány idén is meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

PowerUP! 2019 - Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye

2019. február 19.

2019-ben ötödik alkalommal indult útjára, az InnoEnergy szervezésében 24 ország részvételével Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp! A versenyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják olyan projektötletekkel, amelyek – bármilyen módon – az energetikai szektorhoz köthetőek. 

Országos innovációs fórumot tartottak kamaránkban

2019. február 13.

Hatalmas vállalkozói érdeklődés kísérte az Országos Innovációs Fórum nyíregyházi állomását. A széleskörű szakmai összefogással megvalósuló rendezvénysorozat keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértői mellett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának, a Bay Zoltán Kutatóintézetnek, valamint a Nyíregyházi Egyetemnek és a Nyíregyházi Szakképzési Centrumnak a képviselői is érdekes és hasznos előadásokat tartottak.

Be Smart startup verseny - pályázati felhívás

2019. január 14.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány idén 9. alkalommal rendezi meg Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.

GÁBOR DÉNES-DÍJ 2018 /felterjesztési felhívás/

2018. augusztus 22.

A NOVOFER Alapítvány immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását, mely az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő szakemberek (kutatók, fejlesztők, feltalálók, mérnökök, innovátorok) fokozott erkölcsi elismerését célozza.

Pályázati felhívás a 2017. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2017. november 28.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj pályázati felhívás

2017. március 20.

A Magyar Formatervezési Tanács 2017-ben is meghirdette a Magyar Formatervezési Díj pályázatot és a Design Management Díj felhívást.