Üdvözöljük a

Új program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei beszállító és exportáló cégeknek | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Új program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei beszállító és exportáló cégeknek

2019. október 2.

Több, mint 30, a beszállítói, illetve külpiaci vállalkozói mentorprogram iránt érdeklődő kisvállalati cégvezető részvételével 2019.09.17-én székházunkban megrendezésre került az Országos Vállalkozói Mentorprogram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyitórendezvénye.

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

 

A nemzetközi tapasztalatok szerint a mentorálási programokban részt vevő vállalkozások 5 éves túlélési rátája duplája a támogatásban nem részesülő cégekének. A részt vevő vállalkozások pedig a mentorlás során kapott tudást és tapasztalatot a vállalkozás jövője szempontjából fontosabbnak értékelték, mint a pénzbeli fejlesztési támogatási forrásokat.

 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretein belül megyénkben 12-12 külpiacra törekvő, illetve beszállítóvá válni kívánó kis- és középvállalkozás számára elérhetővé válik egy tapasztalt vállalkozókból (mentorokból) és külsős szakemberekből álló mentorálási program, amelynek célja, hogy közvetett eszközökkel támogassa az exportálás iránt érdeklődő kkv-k tudatos külpiacra lépését, továbbá a nagyobb cégek beszállítójává váló és arra esélyes kkv-k tudatos beszállítói felkészítését, az ehhez szükséges gyakorlati tudásuk megszerzését, illetve annak elmélyítését.

 

A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba – ezáltal akár potenciális beszállítóivá válhatnak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak.

A beszállítóvá válni kívánó KKV-k megyénkben a Carl Zeiss Vision Hungary Kft., a Michelin Hungária Kft. és Sematic Hungária Kft. 4-4 fős mentorálti csoportjához csatlakozhatnak, de - amennyiben vállalják a mentortalálkozókra való utazást – országosan összesen 60 nemzetközi nagyvállalati mentor közül választhatnak

 

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél.

A külpiacra törekvő megyei vállalkozásokat, két, a külpiacokon nagy tapasztalattal rendelkező cég, a Frigo-Hasso Kft., illetve a Gumiplast Kft. fogja támogatni. A Nyíregyházán működő külpiaci mentorcsoportjukhoz összes 12 vállalkozás csatlakozhat.

 

A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról - https://www.vallalkozztudatosan.hu/ - és a megyei programkoordinátortól lehet megtudni.

 

További információ:

Mónus Levente, megyei programkoordinátor

Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. II. em. 205.

Telefon: +36 20/373-1483

E-mail: monus.levente@mkik.hu 

 

Link a jelentkezési felülethez: https://www.vallalkozztudatosan.hu/