Üdvözöljük a

A turizmusé volt a főszerep a kamarában | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A turizmusé volt a főszerep a kamarában

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2019. július 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, a Modern Vállalkozások Programjának keretében rendezte meg Fókuszban a turizmus digitális adatszolgáltatás című rendezvényét.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a kamara által szervezett országos turisztikai roadshow július 01-jén Nyíregyházára érkezett. Az esemény középpontjában az NTAK, vagyis a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ állt, melynek elsődleges feladata a turizmus fejlesztése. Az új rendszer célja, hogy valós időben legyen látható az országban található összes szálláshely forgalmi, statisztikai adata. Az országjáró körút alkalmával a szálláshely szolgáltatással foglalkozó vállalkozások megismerkedhettek az új digitális adatszolgáltató rendszerrel. A szakmai tartalmú előadások során számos, az új rendszerrel kapcsolatos kérdésre kaphattak választ az érdeklődők, továbbá az előadók gyakorlati példákon keresztül mutatták be a rendszer működését.

A kamara célja az országos roadshow kapcsán az, hogy felhívja a vállalkozások figyelmét a digitalizáció fontosságára, valamint az, hogy a digitális szemléletformálás során pályázati lehetőségeket mutasson be a szolgáltatóknak, melyek segítségével elősegíthetik a vállalkozások digitális fejlődését.

Az esemény résztvevőit Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy Nyíregyháza turizmusa az elmúlt időszak alapján az egyik legdinamikusabban növekvő Magyarországon, és szeretné, ha ez a jövőben is így maradna. Hozzátette, hogy a városban egyre több minőségi szálláshely közül választhatnak a vendégek, ami egyértelműen kedvezően hat a turizmusra.

Koleszár Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető IKT tanácsadója a Modern Vállalkozások Programjában, valamint a Digitális Jólét Hitelprogramban rejlő lehetőségekre hívta fel a résztvevők figyelmét, kiemelve a kamara IKT tanácsadói hálózatát, melynek köszönhetően a vállalkozások személyes tanácsadás útján kaphatnak szakmai támogatást.  

Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért- és vendéglátásért felelős igazgatója az NTAK rendszerről beszélt és mutatta be annak működését. Előadásában elmondta, hogy míg a szállodák számára július elseje volt a csatlakozás határideje, addig a panzióknak október 01-jéig, a kempingeknek, üdülőházaknak és egyéb szálláshelyeknek 2020. január 01-ig kell regisztrálniuk a rendszerben, tehát 2020-tól teljes szektorra kiterjedő adatszolgáltatás fog megvalósulni. 

Nagy Tamás, a Hotelsystem Kft. fejlesztési munkatársa, a cég által kifejlesztett vendéglátóipari szoftvereket mutatta be a jelenlévőknek, melyeket már több szálláshely szolgáltató is alkalmaz. Prezentációjában kitért arra, hogy az általuk fejlesztett szoftverek, hogyan képesek megfelelni az új adatszolgáltatási kötelezettség miatt kialakult jogszabályi környezetnek.

Kormány Balázs, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének képviselője a panziók minősítési rendszeréről beszélt, míg Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a megyei turizmus kitörési lehetőségeiről, valamint a vendéglátás és a digitalizáció kapcsolatáról beszélt.

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv