Üdvözöljük a

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs díjakat | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs díjakat

2018. november 12.

Az előző évek hagyományait követve idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén kerültek átadásra az Észak-Alföldi Innovációs Díjak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a "Pro-Team" Nonrofit Kft. "Sous vide eljárással készült Le GourMate termékek a „Pro-Team” Nonprofit Kft. tiszalöki manufaktúra üzeméből" című pályázata nyerte el a kitüntetést.

A díjazott vállalkozás a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön. A megvalósított projekt keretében a soud vide eljárás üzemi környezetbe való beillesztésére került sor. A sous vide technológia a hőálló, légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának az ötlete.

 

Az innováció tárgya a már létező sous vide technológia alapján, a piacot kiszolgálni képes manufakturális üzemi körülmény megtervezése, létrehozása és abban kereskedelmi mennyiségű termék előállítása. A társaság a technológiát teljes egészében saját szakmai ismeretei és ötletei alapján állította össze, amelyre üzem ipari szintű minta nem állt a rendelkezésre. A technológia teljes egészében megfelel a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek, a világ két legnagyobb és legfontosabb nemzetközi élelmiszerbiztonsági tanúsítványának, az I.F.S. (Initiative Food Safety) –nek és a B.R.C. (Global Standard for Safety) –nek.

 

A közel 30 féle előállításra kerülő termék kiszolgálja a magas igényű vendéglátás követelményeit. A termékek gyorsan elkészíthetőek, harmonikus ízvilágúak, gazdaságos felhasználásúak, Le Gour Mate fantázia néven kerülnek forgalomba.

 

Idén az alábbi régióbeli vállalkozások kaptak még innovációs díjakat és elismerő okleveleket:

  • Electromega Kft. - Elektromos hajtáslánc hulladékszállító- és gyűjtő járművekben (Hajdú-Bihar megye)
  • FreeFrom Hungary Kft. - Hiánypótló mentes termékek a hazai és nemzetközi piacon (Hajdú-Bihar megye)
  • Smart Food Inno Kutatás-fejlesztési Kft. -  Kedvező élettani hatású alapvető élelmiszerek kifejlesztése és piacra vezetése a Smart Food (Okos Élelmiszer) című vállalati K+F+I program keretében (Hajdú-Bihar megye)
  • Weld-Impex Termelő és Kereskedelmi Kft. - A hegesztéstechnika területén végzett kiemelkedő fejlesztési tevékenységért (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv