Üdvözöljük a

Hamarosan indul a szakmák Európa Bajnoksága! | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hamarosan indul a szakmák Európa Bajnoksága!

Szerző: Sütő Péter | 2018. szeptember 24.

Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a 2018-as szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. A komoly szakmai megmérettetésen Európa legfelkészültebb fiataljai mérik össze tudásukat: 28 ország 530 versenyzője 37 szakmában előreláthatóan 80 000 látogató előtt versenyez. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedően ügyes fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából. A verseny tíz éves történetében ez az első alkalom, hogy Közép-Kelet-Európa ad otthont e nemzetközi megmérettetésnek. Az, hogy erre Magyarországon kerül sor, hatalmas elismerés számunkra.

 

„Óriási lehetőség Magyarország számára, hogy megrendezhetjük a EuroSkills versenyt. Ráirányítja a figyelmet a szakképzés fontosságára, hiszen minden munkaadó látja, óriási a kereslet a szakképzett munkaerő iránt. A budapesti versenyre kilátogatók megtapasztalhatják, milyen hatalmas boldogságot jelent az alkotó munka” – mondta Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

„A verseny megrendezésének lehetősége komoly nemzetközi elismerése annak a munkának, amelyet az elmúlt években a hazai szakképzés rendszerének fejlesztéséért a kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzett. Az eddigi, többéves munka során a legfontosabb célunk –amelynek megvalósításához a verseny is hozzájárul –, hogy korszerű, világszínvonalú képzést és vonzó munkalehetőséget kínáló szakképzési rendszerünk legyen” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

A verseny megrendezéséért a rendező ország mellett a WorldSkills Europe nemzetközi nonprofit szervezet a felelős. A budapesti verseny a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi a SkillStar 2018 Nonprofit Kft.-n keresztül, a Magyar Kormány támogatásával.

 

A EuroSkills versenyeket a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni, melyet kétévente, páros években rendeznek meg.

A EuroSkills Budapest 2018versenyen 3 nap alatt 28 ország közel 530 versenyzője méri össze a tudását, 37 szakmában.

 

Egy versenyző egyszer indulhat EuroSkills versenyen, minden ország egy versenyzőt vagy egy versenyzői csapatot nevezhet a megmérettetésre. A versenyzők korhatára a verseny évében betöltött 25 év. A verseny hivatalos nyelve az angol.

 

6 szakmai csoportban indulnak a résztvevők:

  1. Építési és épület technológiák
  2. Gépjárműipar és logisztika
  3. Gyártási és mérnöki technológiák
  4. Információs és kommunikációs technológiák
  5. Kreatív művészetek és divat
  6. Szociális és személyi szolgáltatások

 

A Euroskills Budapest 2018 időpontja: 2018. szeptember 26-28. (3 nap).

Helyszín: Budapest, HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

 

Az eseményt a világversenyekhez illő, látványos nyitóceremónia előzi meg (2018. szeptember 25.), az eredményhirdetésre és a díjátadásra a záró ünnepségen (2018. szeptember 29.) kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 3 napos verseny során a megye 31 iskolájából közel 1 500 diákot utaztat fel különbuszokkal, hogy a megye fiataljai első kézből tapasztalhassák meg, milyen az, amikor a szakmák kiválóságai mérik össze tudásukat, és kedvet is kapjanak egy-egy szakma elsajátításához. A rengeteg élménnyel kecsegtető program és az utazás mellett a kamara a tanulók étkeztetéséről is gondoskodik.

 

A rendezvényről további részletek érhetők el a EuroSkills Budapest 2018 honlapjánhttp://euroskills2018.com/hu és Fb-oldalán: https://www.facebook.com/euroskillsbudapest/

 

A verseny beharangozó reklámfilmje itt nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=gCXbPLwdLao

 

A diákok és kísérőik a EuroSkills Budapest 2018 rendezvényre való utaztatása a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával az NFA KA fejlesztési projekt terhére valósult meg.

 

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv