Üdvözöljük a

Kitüntetések és ünnepi hangulat a 2018. évi küldöttgyűlésen | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kitüntetések és ünnepi hangulat a 2018. évi küldöttgyűlésen

Szerző: Sütő Péter | 2018. május 17.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. május 17-én tartotta évértékelő küldöttgyűlését. Pekó László a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2017-ben is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

A küldöttgyűlés alapvető témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2018. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt.

A kamara elnöke a számszaki beszámolókhoz kapcsolódóan ismertette, hogy a kamara önkéntes taglétszáma továbbra is stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre egyre szélesebb, alkalmazkodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez. A szolgáltatások közül egyre többen használják ki a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatásokat, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is. Nagy a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi jogi tanácsadásra, de a szakmai előadások és konferenciák iránt is nagy az érdeklődés. Fontos szerepet vállal a kamara a szakképzési feladatok ellátásában, szervezi és bonyolítja a szakmai szintvizsgákat, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei selejtezőit, szakmai tanácsadást és ellenőrzést végez a tanulók gyakorlati foglalkoztatásához kapcsolódóan. Minden évben 400 tanulót utaztatnak a megyéből az országos szakmai tanulmányi verseny budapesti döntőjére, aminek a pályaválasztás előtt álló diákok számára rendkívüli jelentősége van. 

 

A kamara ellátja a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkaszervezeti feladatait, szoros kapcsolatot tart fenn a szakképző intézményekkel, szakképzési centrumokkal, pályaorientációs tevékenységgel segíti az általános iskolák tanulóinak pályaválasztását. 2017-ben több mint 100 mesterlevet adhattak át azoknak a szakembereknek, akik tanulók képzésével foglalkoznak, melyből 25-en a Nemzetgazdasági Minisztérium által finanszírozott mesterképzésen vehettek részt, a többi résztvevőnek a kamara biztosított jelentős kedvezményt a képzéshez.

 

A kereskedelmi és iparkamara fontos feladatának tekinti, hogy a tanulóképzésben közvetlenül résztvevő szakemberek megfelelő, alapos ismeret – elméleti, gyakorlati, pedagógiai – birtokában adhassák tovább a tudásukat a fiatal szakembereknek. Kiemelt feladatként kezelik a gazdálkodó szervezetek széleskörű bevonását a gyakorlati képzésbe, szakmai tanácsadással segítik a tanulók foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlati feladatellátás megismertetését.

 

Az elnökség elfogadta a kamarán belül működő Szakmai Mestertagozatok megalakulását - Pék- Cukrász, Épületgépész, Építészeti, Fodrász, Kézápoló és műkörömépítő, Kozmetikus, Pincér, Szakács - amelyeket az elmúlt időszakban több szakmai rendezvény is kísért.

 

A már több éve működő Könyvelők Klubja mellett, másfél éve nagy sikerrel működik a Női Klub, melynek létszáma folyamatosan bővül, de a nemrégiben megalakult HR Klub is remek lehetőséget biztosít az adott területen tevékenykedőknek, hogy egymás munkáját segítség a klubbon belül működő hasznos előadásokkal és témákkal.

 

A küldöttek a 2017. évi mérlegbeszámolót, valamint a 2018. költségvetési tervezetet elfogadták, mely után az elmúlt évek szokásainak megfelelően Pekó László kamarai kitüntetéseket adott át az elismerésre érdemes vállalkozásoknak és személyeknek, a kiváló tanulóknak és oktatóknak. A kitüntetések mellett pénzbeli juttatásban is részesítette az országos szakmai tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő helyezetteket és felkészítő tanáraikat. A küldöttgyűlésen sor került az idén mestervizsgázott, összesen kilenc fő, kézápoló és műkörömépítő, valamint kozmetikus mesteravatására is, akik a sikeres részmestervizsgákat követően átvehették mesterlevelüket.

 

A küldöttgyűlésen Pekó László ünnepélyes keretek között, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyérmét adta át Huray Gábornak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozat alelnökének és Kárpáti Tibornak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjának, a kamaráért kifejtett önzetlen és aktív tevékenységükért.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018. évi kamarai kitüntetettjei

 

 

 

 

MKIK Elnöki Aranyérem 

 

Huray Gábor

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozat alelnöke

 

Kárpáti Tibor

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja

  

  

 

Az „Év Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:         Tréner Kft. (Nyíregyháza)

 

A Tréner Kft. 1992-ben alakult. Megalakulásától kezdve foglalkozik hivatásos repülőgépvezető képzéssel. Képzési portfólióját elsősorban az iskolarendszerű, integrált képzések határozzák meg, de egyéni, moduláris képzésekre is van lehetőség. A pilótaképzés mellett számos légiforgalommal kapcsolatos tevékenységet is végez a cég, mint pl.: sétarepülés, repülőgép bérbeadás, - értékesítés, mezőgazdasági repülés, légi fotózás, repülőtér üzemeltetés, földi személyzet képzés.

 

 

Az „Év Ipari Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:         Ardagh Metal Packaging Hungary Kft. (Vaja)

 

Az Ardagh Metal Packaging Hungary Kft. 1992-ben kezdte meg működését Vaján, akkor még más néven. A cég az Ardagh MP Group holland cégcsoport tagja. A vállalat csoport a világ legnagyobb márkáinak gyárt csomagolóanyagokat (konzervdoboz, italos fémdoboz, festékdoboz, dezodorflakon). Legjelentősebb exportpiacai: Németország, Marokkó, Koreai Köztársaság, Csehország, Románia, Ukrajna és Oroszország.

 

Az „Év Kereskedelmi Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett személy:  Kelemen Róbert egyéni vállalkozó (Cégénydányád)

 

Kelemen Róbert 1999-től vállalkozó. Működését mindig a több lábon állás jellemezte. A vállalkozás indításakor Fehérgyarmaton üzemeltetett egy töltőállomást – jelenleg már a MOL partnereként teszi ezt –, majd évekkel később az autópálya mellett két töltőállomással bővítette üzleti érdekeltségeit, melyeket azóta is sikeresen vezet.  Mindezek mellett egy másik kereskedelmi ágazatban is sikeresen tevékenykedik: ruházati termékek és túrafelszerelések értékesítésével foglalkozik.

 

 

Az „Év Kézműves Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:         Gy és Gy Csőszer Bt. (Nyíregyháza)

 

A Gy. és Gy. Csőszer Bt. 1995-ben alakult meg és működik azóta is stabilan, töretlen lendülettel az épületgépészeti szolgáltatások területén. A cég Gyureskó Károly (tulajdonos) szakmai vezetése és felügyelete mellett végez megbízhatóan és magas színvonalon víz-, gáz- és fűtésszerelési szolgáltatásokat elsősorban a lakossági piac igényeire alapozva. Gyureskó Károly alapító és aktív tagja a 2007-ben alakult Épületgépész Tagozatnak, valamint a 2017-ben megalakult – a szakma megyei mestereit tömörítő – Épületgépész Mester Szakmai Tagozatnak is.

 

Az „Év Szolgáltató Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:         Módszertan 2000 Bt. (Kisvárda)

 

A Módszertan 2000 Bt. 1996-ban kezdte meg működését. A cég tulajdonosa – Szarvadi Antal – 1990-ben ismerkedett meg a szervezet- és vezetésfejlesztéssel. Referenciái között olyan jelentős vállalatok szerepelnek, mint a GE-Tungsram, a TEVA vagy a K&H Bank és mindezek mellett a kamara vezetősége és munkatársai részére is rendszeresen állít össze vezetői készségfejlesztő és csapatépítő programokat.

 

 

„Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díj

 

A kitüntetett személyPáskuly Tibor, egyéni vállalkozó (Mátészalka)

 

Páskuly Tibor egyéni vállalkozóként 2013 óta foglalkozik tanulók képzésével. Gyakorlati képzőhelyként gépi forgácsoló szakmában végzi magas színvonalon és a jogszabályi feltételeket maradéktalanul betartva a képzési tevékenységet. A kamara és a képzőhely között évek óta folyamatos a kapcsolattartás és jó az együttműködés.

 

 

„Kiváló Gyakorlati Oktató” díj

 

Dér Sándorné Kovács Éva

Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 

Molnár István

Hotel Pagony – Újmajori Szabadidőpark Kft.

 

Szabó Balázs

S-Maszter-B Kft.

 

Szabó Sándor

Grillázs Kft.

 

Vincze Béla

MÁV Szolgáltató Központ Zrt.

 

„Kiváló Tanuló” díj

 

 

Bedécs Attila

A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő szakos tanulója.

 

Csete Ferenc

A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának es Kollégiuma épületgépész technikus tanulója.

 

Éberhardt Attila

A Bánki Donát Műszaki Középiskola autótechnikus szakos tanulója.

 

Kórik Márton László

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma asztalos tanulója.

 

Lente Regina

A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pincér tanulója.

 

Márta Alexandra

A Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziumának tanulója.

 

 

Mihalovics Rita

A Vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola férfiszabó tanulója.

 

Orgován Dániel

A Kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola szakács tanulója.

 

 

Szabó Fanni Bianka

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma női szabó tanulója.

 

Tóth Attila

A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola tanulója.

 

Vidoven Balázs

A Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kőműves-hidegburkoló tanulója.

 

 

Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik

 

Szabó Fanni Bianka

felkészítő tanára:        Sipos Zoltánné

 helyezés:                     I. helyezett

szakma:                       Női szabó

iskola:                   Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

Kórik Márton László

felkészítő tanára:        Batári Béla

helyezés:                     II. helyezett

szakma:                       Asztalos

iskola:                 Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

Mihalovics Rita

felkészítő tanárai:       Filéné Huszti Zsuzsanna

                                   Veres Antalné

helyezés:                     II. helyezett

szakma:                       Férfiszabó

iskola:                         Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

 

Tóth Attila

felkészítő tanára:        Strempel Antal

helyezés:                     II. helyezett

szakma:                       Gazdasági informatikus

iskola:                         Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziuma

 

Bedécs Attila

felkészítő tanárai:       Belusné Sipos Mária

                                   Sebők András

helyezés:                     III. helyezett

szakma:                       Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő

iskola:                    Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Lente Regina

 felkészítő tanárai:       Csordás János

                                     Kertész Ibolya

                                      Polonkai Miklós

  helyezés:                     IV. helyezett

  szakma:                       Pincér

  iskola:                         Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi        Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

Csete Ferenc

felkészítő tanára:        Sebők András

helyezés:                     V. helyezett

szakma:                       Épületgépész technikus

iskola:                     Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

Vidoven Balázs

felkészítő tanárai:       Bodó Zsolt

                                   Kliebert Zsolt

helyezés:                     VI. helyezett

szakma:                       kőműves-hidegburkoló

iskola:                    Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

 

 

 

Mesterlevelet kaptak:

 

Bakti-Lévai Zsófia

 

kézápoló és műkörömépítő

Klenovszkyné Kocsis Ildikó

 

kézápoló és műkörömépítő

Mezei Klaudia

 

kézápoló és műkörömépítő

Szőcs Katalin

 

kézápoló és műkörömépítő

 

 

 

Gabulyáné Simai Alexandra

 

kozmetikus

Nagy Judit

 

kozmetikus

Olcsvári Nikolett

 

kozmetikus

Papp-Király Monika

 

kozmetikus

Szaponár Anett

 

kozmetikus

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv