Üdvözöljük a

Mestereket avattak a kamarában | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Mestereket avattak a kamarában

Szerző: Sütő Péter | 2019. július 25.

Az elmélyült szakmai tudás megméretését és elismerését is jelenti a mestervizsga letétele – mondta ünnepi beszédében Pekó László a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki mesterlevél átadóján.

Hat szakma 24 képviselője vette át mesterlevelét a kamara rendezvénytermében megrendezett ünnepségen a hivatalos fogadalomtételt követően a kamara elnökétől és Huray Gábortól, a kézműipari tagozat alelnökétől.

 

A Mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget, a szakma legmagasabb szintű rangját jelenti. A mestervizsgáztatásnak komoly hagyományai vannak Magyarországon. A magasabb szakmai felkészültséget garantáló mestervizsga rendszerét már nem csupán a tradíciók, hanem a kor követelményei is fontossá teszik. E kitüntető cím napjainkban a szakma magas szintű ismerete és gyakorlása mellett, a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül, a modern korhoz való alkalmazkodást, az új berendezések, alapanyagok, technológiák ismeretét is jelenti. Szerves része a mesterképzésnek a sikeres vállalkozáshoz szükséges vezetési ismeretek és a tanulóképzéshez elengedhetetlen pedagógia ismeretek elsajátítása is.

 

Mester címet viselő szakember, korszerű szakmai tudással, pedagógiai ismeretek birtokában magasabb színvonalon tudja átadni ismereteit a tanulóknak. Éppen ezért a Mester címnek nemcsak dokumentumnak, de garanciának kell lennie. Magyarországon a gazdasági rendszerváltásig létezett mestervizsgáztatás azokban a szakmákban, amelyekben törvény írta elő a vállalkozásindításhoz. Az utóbbi évek bebizonyították, hogy a szakmák fejlődése, a megváltozott gazdasági versenyhelyzet új elvárásokat támaszt a szakemberekkel, vállalkozókkal szemben. A szolgáltatások színvonalának emeléséhez, a piacképes termeléshez nélkülözhetetlen a vállalkozók felkészítése a napjainkban meglévő magas technikai szintre. Emellett megjelent a vállalkozással járó különböző jogi, adminisztrációs ismeretek elsajátításának, valamint az utánpótlással foglalkozó szakemberek pedagógiai felkészítésének igénye. Mindezeket figyelembe véve készültek/készülnek folyamatosan az új korszerű mestervizsga követelményszintek. Napjainkban a Kereskedelmi és Iparkamarák területén 77 szakmában van lehetősége a szakma legjobbjainak mestervizsgát tennie.

 

A Szabolcs megyei kamarában jelenleg is több szakmában zajlanak mesterképzések, így ősszel újabb mesterlevél átadóra kerül majd sor.

 

Mesterek névsora:

 

 

Demjén-Rékasi Attila

ács, állványozó

 

ifj. Demjén-Rékasi Attila

ács, állványozó

 

Gyimesi Ferenc

ács, állványozó

 

Csaplár Attila

CNC gépkezelő

 

Bede Márk Mihály

CNC gépkezelő

 

Hamvai Tibor

CNC gépkezelő

 

Molnár Miklós

CNC gépkezelő

 

Zámbor Máté

CNC gépkezelő

 

Kandrák Ferenc

járműfényező

 

Nagy Zoltán Pál

járműfényező

 

Vass Viktor Miklós

járműfényező

 

Kelemen Lajos

karosszérialakatos

 

Palcsák Tamás

karosszérialakatos

 

Spisák Tibor

karosszérialakatos

 

Szekeres Ákos

karosszérialakatos

 

Bíró Laura

kozmetikus

 

Halászné Lengyel Tünde

kozmetikus

 

Havacsné Szilágyi Krisztina

kozmetikus

 

Lemák Tímea

kozmetikus

 

Magera Viktória

kozmetikus

 

Pénzes Tünde Erzsébet

kozmetikus

 

Angyal Róbert

pincér

 

Galgóczi Tamás

pincér

 

Kisgyörgy László

pincér

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv