Üdvözöljük a

Modern Vállalkozások Napja - Digitális kkv nap Nyíregyházán | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Modern Vállalkozások Napja - Digitális kkv nap Nyíregyházán

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2018. június 6.

A Modern Vállalkozások Programja keretében (GINOP -3.2.1-15-2015-00001) elsősorban gépipari vállalkozások számára szervezett digitális kkv napot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nyíregyházán.

Nyitóbeszédében Nagyné Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a megjelent vállalkozókat, szakmai kiállítókat és előadókat. Beszédében felhívta a résztvevők figyelmét, hogy 2016-ban és 2017-ben a Modern Vállalkozások Programjának keretében már lebonyolításra került a megyében egy hat információs napból álló programsorozat, melynek keretében nagyon sok vállalkozás értesülhetett a programról, támogatási lehetőségekről. Hozzátette, hogy a kamara célja továbbra is az, hogy mindenben segítse a megyei vállalkozásokat céljaik elérésében, ezért örül nagyon annak, hogy jövő májusig ismét segítségére lehetnek a program keretében a megyei cégeknek. Főtitkár asszony kihangsúlyozta, hogy a digitalizáció térnyerésével a vállalkozásoknak is új kihívásokkal kell megküzdeniük, amelyben a Modern Vállalkozások Programja kíván segítségükre lenni. Főtitkár asszony beszédében kitért arra, hogy a hat állomásból álló programsorozat eseményei különböző téma köré épülnek majd, így most az első eseményen kifejezetten a gépipari vállalkozások állnak a középpontban. Főtitkár asszony beszéde végén reményét fejezte ki, hogy a vállalkozások felismerik a programban rejlő lehetőségeket, és azokat sikerül majd saját fejlődésük érdekében kihasználni.

Koleszár Péter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető IKT tanácsadója is köszöntötte a résztvevőket és röviden beszámolt a projekt első körében elért eredményekről. Ezután, a jövő májusig tartó időszak legfontosabb feladatiról beszélt kiemelve azt, hogy továbbra is rengeteg olyan vállalkozás van Magyarországon, amelyek a digitális felkészültséget illetően lemaradásban vannak a versenytársakkal szemben. Koleszár Péter beszédében kihangsúlyozta, hogy a projekt elsősorban ezeknek a vállalkozásoknak kíván segíteni abban, hogy olyan ütemben fejlődjenek, amely elvárható kell, hogy legyen a mai vállalkozással szemben.

A program első előadójaként a Modern Vállalkozások Program IKT tanácsadóját Szántó Tamást hallgathatták meg a jelenlévők, aki a Fókuszban a hatékonyság, fókuszban a digitális gazdaság című előadásában a napjainkban végbemenő digitális forradalomról beszélt. Az előadás során a projekt általános bemutatásán túl a pályázat fontosabb elemeiről és a Modern Vállalkozások Programja pályázati kapcsolódási pontjairól is szót ejtett. A prezentációban a digitális integráció, az új üzleti modellek, új technológiák térhódításával a vállalkozások életében megjelenő új kihívásokra hívta fel a figyelmet, amely az iparági határok elmosódását, valamint a helyhez nem kötött, kollaborációs munka megjelenését eredményezi. Végül a Modern Vállalkozások Programja által kínált lehetőségek – díjmentes audit és tanácsadás, kedvezményes beszerzési lehetőségek, rendezvények, bemutatásán keresztül buzdította a megjelent vállalkozókat, hogy vegyenek részt a programban. Az előadásban egy, a tanácsadói munkához kapcsolódó esettanulmány is helyet kapott.

Ezután Dr. Kabai Márton Tamás, a Szitár-Net Kft. tulajdonosa, cégvezetője tartott előadást a termelés-, illetve vállalatirányítási rendszerek fontosságáról Termelésirányítási és vállalatirányítási rendszerek bevezetése a gyakorlatban című előadásában. A cégvezető előadásában kitért arra, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a cégek nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire fontos és egyben nehéz a rendszerbevezetés, nem tudják, hogy mik a buktatói, hogy mire kell nagyon figyelni. Dr. Kabai Márton Tamás a bevezetés után arról is szót ejtett, hogy melyek a fontos szempontok egy IT rendszer kiválasztásánál, mire kell figyelniük a cégeknek. Ehhez kapcsolódóan pedig esettanulmányok segítségével bemutatott példákon keresztül illusztrálta az elhangzottakat.

A kávészünetet követően a CFD.HU Kft. képviseletében Kálmán Károly értékesítő folytatta az előadások sorát Mechanikai, hőtani, áramlási vizsgálatok numerikus szimulációval, kisvállalati szinten című előadásával. A cég rövid bemutatása után az áramlástani kutatások, a numerikus technológia robbanásszerű fejlődéséről beszélt, melyeknek köszönhetően mára már lehetővé vált a legösszetettebb fizikai jelenségek szimulációs vizsgálata a vállalkozások számára. Esettanulmányok segítségével az ANSYS Discovery Live élő, többfizikás szimulációt, valamint az ANSYS AIM Komplex szimulációs eszközt is megismerhették a jelenlévők.

 

Az előadások sorát Csordás Imre, a Click On Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója zárta. Workflow mindenhol – automatizáld munkatársaidat! című prezentációjában a workflow rendszerek hatékonyságáról, bevezetésének szükségességéről beszélt. Csordás Imre előadásában részletesen szólt a rendszerről, amely a napi tevékenységeket vezérli előre definiált, kötött üzleti folyamatok futtatásán keresztül. Felhívta a figyelmet, hogy a vállalkozások számára azért hasznos a workflow, mert minden munkatárs mindig pontosan tudni fogja mi a teendője, milyen határidővel, mely dokumentumokat kell használnia, a rendszer pedig betartatja a határidőket, felügyeli a tevékenységeket. Az előadás végén összegzésként elhangzott, hogy a workflow rendszer képes automatizálni az egyes tevékenységeket, döntéseket, így időt és pénzt takarít meg a cégek számára

 

Az előadások után a szakmai kiállítók rövid bemutatkozása is megtörtént, amely után lehetősége adódott a jelenlévőknek a standok megtekintésére, illetve a kiállítók képviselőivel is személyes kapcsolatba kerülhettek az érdeklődők.

 

A program zárásaként szendvicsebédre került sor, mely után személyes konzultációra is lehetőség volt az IKT tanácsadókkal, valamint a megjelent kiállítókkal és előadókkal is.

 

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv