Üdvözöljük a

Munkahelyi képzések pályázati támogatása | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Munkahelyi képzések pályázati támogatása

2018. október 16.

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára címmel rendeztek szakmai konferenciát a megyei kereskedelmi és iparkamara nyíregyházi székházában.

Az eseményen elhangzott: a magyar kormány célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, éppen ezért igyekeznek támogatni a munkahelyi továbbképzéseket, melyek elősegíthetik a vállalkozások versenyképességét, valamint biztosíthatják a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerőt.

 

 

 

- A program a gazdálkodó szervezetek képzési igényeinek megvalósulását kívánja támogatni, a szektor sajátosságainak figyelembevételével, biztosítva a vállalkozások által megszervezett, megvalósított képzések megfelelő minőségét és nyomon követését– fogalmazott Gedei Gábor, a Pénzügyminisztérium GINOP-os projektmenedzsere, aki szerint jelenleg 18,5 milliárd forint forrás áll a nagyvállalatok rendelkezésére (egy cég akár 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat) a helyi képzésekre, a kis- és középvállalatok ugyanerre a célra 13 milliárd forintra pályázhatnak.

A támogató program megvalósítása során a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik legfontosabb feladata a területi ügyfélszolgálatokon keresztül a vállalkozások tájékoztatása és felkeresése, szükség esetén tanácsadási tevékenység lebonyolítása – hangzott el az eseményen, melyen kiderült az is: a felhívásra ez év márciusa óta lehet pályázni.  Az elmúlt fél évben közel 120 pályázatot nyújtottak be megyénkből, ebből harmincat támogatott az irányító hatóság mintegy 625 millió forint összegben.

 

Segít a paktum iroda

 

A munkahelyi képzések támogatásáról szóló információs napon Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett. Rövid köszöntőjében kiemelte a munkahelyi képzések fontosságát és felhívta a figyelmet a megyében működő paktumiroda (melynek dr. Puskás Ildikó a vezetője) szerepére.

A konferencián megjelent cégek képviselői előadásokat hallhattak a pályázati kiírásról és aktuális kérdéseiről, a monitoring látogatások folyamatáról és gyakorlati kérdéseiről, valamint a munkaerő-piaci igényekről és a felnőttképzés gyakorlatáról.

Az eseményen tájékoztatást kaphattak az érdeklődők a mátészalkai Carl Zeiss Vision Hungary Kft. képzési gyakorlatairól, a megyeszékhelyen működő LEGO Manufacturing Kft. képzési rendszeréről, illetve a szintén nyíregyházi Marso Kft. pályázati tapasztalatairól.

A szakmai eseményen jelentős számban képviseltették magukat a megyében működő vállalkozások, pályázatíró cégek és képző intézmények.

 

Megjelent a felhívás weboldala

 

A közelmúltban jelent meg a felhívás hivatalos honlapja, amely részletes tájékoztatást ad a pályázati kiírásról, különböző szakmai anyagokkal, értelmezési tudnivalókkal segíti az érdeklődőket, illetve bemutatja a monitoring eljárásokat.

A honlapot itt lehet elérni:    www.munkaerokepzes.hu

 

 

Nyíregyháza 2018. 10. 16.

 

Összeállította: Fodorné Rácz Katalin

                GINOP ügyfélszolgálati referens

 

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség