Üdvözöljük a

Pályaválasztás és szakképzési konferencia Tiszavasváriban | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pályaválasztás és szakképzési konferencia Tiszavasváriban

Szerző: Sütő Péter | 2017. november 16.

Az állásbörze és nyílt nap kísérőrendezvényeként szakképzési konferenciát is szerveztek november 15-én a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

 

A helyi sportcsarnokban megrendezett eseményen jelen voltak a város oktatási intézményeinek pedagógusai és diákjai, valamint a régió foglalkoztatói.

 

A szakképzési konferencia keretében Kajdy József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai koordinátora a tanulószerződésekkel kapcsolatban kiemelte: a duális szakképzés legfontosabb pillére a valós munkakkörülmények megteremtése, hiszen a tanulószerződések alapvető célja, hogy minél több szakmát tanuló diák tölthesse szakmai gyakorlatát gazdálkodó szervezetnél, mégpedig életszerű munkakörülmények között.

 

A pénzbeli juttatás mértéke változó, de a jelenlegi jogszabályi környezetnek köszönhetően egy hiány-szakképesítést tanuló és tanulószerződéssel is rendelkező tanuló akár közel 50 ezer forintot is kaphat havonta. A kamara célja, hogy minél több legyen a regisztrált tanulószerződések száma, amelyhez a szakképzésben tanulók létszámának növelése mellett elengedhetetlenül fontos a gyakorlati képzést végző gazdálkodó szervezetek körének bővítése.

 

Forrás: KM.

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv