Országos rendezvénynaptár
<< | 2022 Május | >> | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Hé | Ke | Sze | Csü | Pé | Szo | Va |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Szakmai üzemlátogatás a Corinthia Hotel Budapestben
2019. november 25-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pincér és Szakács Mester Szakmai Tagozatai közös szakmai tapasztalatszerzés céljából Budapestre utaztak a Nagykörút ékességéhez, az ötcsillagos Corinthia Hotelbe.
Vendéglátónk, Meskál Tibor Úr a szálloda Senior Duty Manager-e igazi házigazdaként fogadott minket és tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek. Bepillantást nyerhettünk a kézzel fogható luxusba, a professzionális vendéglátás iskolapéldájába, hiszen „pincétől a padlásig” bejártuk az épületet. Megtekintettük a konyhát és kiszolgálóhelyiségeit, különböző tematikus éttermeit, a szekcionálható konferenciatermét, valamint az eredeti szépségében tündöklő Nagy Báltermet is.
A hotel az egykori Grand Hotel Royal legszebb építészeti megoldásait megtartva a jelenkor ízlésvilágával és technológiai követelményeivel kiegészülve a klasszikus eleganciát sugározza már hosszú évek óta.
Házigazdánk, aki a világ számos pontján dolgozott már luxus éttermekben, igazi gyermekének tekint a szállodára, hiszen felújítását követően több, mint 20 éve bábáskodik felette - hiszen szobapincérként itt kezdte a szakmát, - hogy az egykori Royal örököseként ma is teljes pompában adja át a múlt, a jelen és a jövő értékeit.
Meskál Tibor, aki számos szakmai elismerést kapott már a vendéglátás területén, előző nap vette át a „vendéglátás Kossuth Díját” a Gundel Károly Díjat, melyhez csapatunk is elismerően gratulált.
A tartalmas nap végén még a hazaúton is az aznap látottak szakmai megvitatása zajlott.