Üdvözöljük a

Tájoló Nap a kamarával | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
678910
11
12
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tájoló Nap a kamarával

Szerző: Maczkó Mónika | 2017. szeptember 25.

Tájoló napra készül a héten a Szabolcs – Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában szeptember 28 – án megrendezésre kerülő kamarai program célja a pályaorientáció, az életpálya tervezés támogatása, hangzott el a mai sajtótájékoztatón

A sikeres életpálya-tervezés egyik sarokköve, hogy a személynek saját élményeire és tapasztalataira támaszkodva legyen képe arról, milyen tevékenységekben tud jó teljesítményt nyújtani, melyeket végzi szívesen, milyen kihívások bosszantóak számára és melyek azok, amelyekben örömmel tesz erőfeszítést. Ezt a folyamatot támogatják a szülők, a kortársak és a felnőtt környezet tagjainak visszajelzései is, de ritkán adódik mód arra, hogy a saját élmény és az objektívebb visszajelzés pontosan ugyanarra a folyamatra vonatkozzon, ráadásul olyan helyzetben, amikor a diák tudatosan és tervezetten reflektál is a folyamatokra.

 

A „Tájoló” nevű kamarai pályaorientációs napon a Móricz Zsigmond Általános Iskola egyik hetedik osztály diákjainak nyílik arra lehetősége, hogy kipróbálják érdeklődésüket és ügyességüket hat különböző, az alábbi területeken:

  • kézművesség,
  • műszaki,
  • kereskedelem,
  • üzlet-ügyintézés,
  • egészségügyi-szociális,
  • valamint turizmus és vendéglátás.

A program maga 6 tanórát vesz igénybe – a szünetek a szokásos módon megtartásra kerülnek.

A pályaorientációs nap forgószínpad-szerűen szerveződik és az egyes állomásokon a foglalkozásokat a kamara által felkért szakértők vezetik.

 

A megyei kamarai program helyi specialitása, hogy a lebonyolításában részvevő felkért szakértők minden munkaállomáson, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum – középiskoláinak elismert oktatói és a kamara által felkért megyei vállalkozások, cégek képviselői közül kerülnek ki.

 

A diákok a nap folyamán gyakorlatias feladatokat hajtanak végre, szabályozott időkeretekben, és közben folyamatosan értékelések zajlanak, önmaguk, társuk, a szülők és a szakemberek bevonásával egyaránt.

A későbbiekben írásos visszajelzést is kapnak a diákok egyéni teljesítményükről, mely értékelések, és azok egyéni átadása a Tájoló Napot követő hónapokban fognak zajlani.

 

Ez a program, - amit az Edunet Alapítvány dolgozott ki, és az MKIK országosan mintaprogramként indított el, minden területi kamara pályaorientációs munkaterületének közreműködésével - a saját érdeklődésnek és képességeknek a tudatosítását és a tényleges teljesítménnyel történő összevetését teszi lehetővé, egyben ahhoz is támpontot nyújt, hogy a munka világán belül milyen területen kezdje el a diák a tudatos keresést a lehetséges képzések, szakmák irányába.

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv