Üdvözöljük a

Teljesen átalakult a Caferia-rendszer | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789
10
1112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Teljesen átalakult a Caferia-rendszer

2019. január 17.

Nagy változásra készülhetnek a munkavállalók és munkáltatók is – már ami a cafeteria-rendszert illeti. Így kezdte előadását a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Fata László cafeteria-szakértő. Az eddig megszokott juttatási paletta szinte teljesen átalakult ettől az évtől.

Ami stabilan maradt, az a SZÉP-kártya; ezt a tavalyihoz hasonló adóteherrel adhatják a munkáltatók munkavállalóiknak. Az adómentes juttatások köre szűkebb lett, mint tavaly – tette hozzá a szakértő. Fata László kiemelte, itt is találnak a munkáltatók olyan elemeket, amikkel munkavállalóikat segíthetik.

 

"Akiknek kisgyermekeik vannak, ott érdemes megvizsgálni például azt, hogy az óvodai-bölcsődei díjak térítését a munkáltató át tudja-e vállalni. Ez egy adómentes juttatás lesz a díjak mértékéig. Elszámolható a gyermek étkeztetése vagy akár az óvoda alapszolgáltatása is a munkáltató vagy a munkavállaló nevére szóló számla alapján."

 

A szakértő hangsúlyozta, a cafeteriaelemek többsége bérként adózik ezévtől.

 

"Béren kívüli juttatásként szerepelt még tavaly is a pénzösszegű juttatás, évente 100 ezer forint értékig, ám ez 2019-ben már csak úgy adható, hogy jövedelemként adózik. Nagyon sok olyan elem, például a diákhitel-törlesztés támogatás, lakáshitel-törlesztés támogatás, albérlet-támogatás úgy változik, hogy míg 2018-ban adómentes volt, 2019-re nem rendelt hozzá kedvezményt az adótörvény."

 

Az előadást a megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretén belül működő HR klub szervezte, mondta Sarkadi Zsolt szakképzési referens.

 

"A Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elsődleges feladatának tekinti, hogy a megyebeli vállalkozásoknak olyan hasznos információkat tudjon átadni, ami segíti a mindennapi munkavégzésüket. Ezért is alapítottuk meg a HR klubot, ami nagyon jól működik és nagy örömünkre egyre bővül a tagság, a tagozati létszám."

 

A HR klub tavaly alakult, a tagoknak ez már a hatodik ülésük, találkozójuk volt.

 

Forrás: nyiregyhaza.hu

 

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv