Üdvözöljük a

Üzleti Etikai Díjat nyert kamaránk egyik legjelentősebb tagvállalkozása, a MARSO Kft. | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2022 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718
19
202122
23242526272829
3031     

Üzleti Etikai Díjat nyert kamaránk egyik legjelentősebb tagvállalkozása, a MARSO Kft.

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2019. december 3.

Az alapítók huszadik alkalommal ítélték oda a díjat az etikus jelző viselésére érdemes kis- közép és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális vállalatoknak. A díjat független zsűri ítéli oda évente egy-egy magyarországi székhelyű cégnek kisvállalat, közép-, nagyvállalat és multinacionális kategóriában. Az Üzleti Etika díjat kizárólag olyan vállalatok nyerhetik el, amelyekben a felelős és etikus üzleti magatartás példamutató megoldásaival lehet találkozni. Az egyszer elnyerhető díj ezekre a pozitív folyamatokra kívánja felhívni a figyelmet, viselése pedig örök felelősségre kötelez.

2019-ben rekordot döntött az Üzleti Etikai Díjra jelölést beadott vállalatok száma. 79 jelölt, illetve jelölést leadó cég közül 47-en adtak be pályázatot. Az eddigi díjazott cégek vezetőiből álló zsűrinek nehéz dolga volt, 10 díjazottat emelhetett csak ki az igen színvonalas mezőnyből. A díjakat már csak olyan cégek, vállalatok kaphatják meg, melyek a fenntartható fejlődés szolgálatába állították gondolkodásukat, működésüket és profitérdekeiket.

 

Szabolcs-Szatmár -Bereg megyéből egyedüliként idén az Üzleti Etikai Díjat a MARSO Kft. nyerte el 2019-ben „Nagyvállalat” kategóriában!

A díjátadón cégünket Becser Zoltán ügyvezető igazgató és Katonáné Domonics Ágnes HR vezető képviselte.

 

És, hogy ne csak az Üzleti Etika Díj, hanem a díjazott is bemutatásra kerüljön, íme, néhány gondolat a 2019. évi győztesről, a Marso Kft-ről, melyeket a benyújtott pályázat alapján emeltek ki a díjátadón.

 

„A 25,7 milliárd forintos forgalmú cég gépjármű-alkatrész nagykereskedelemmel foglalkozik. 242 főt foglalkoztat, nyíregyházi székhelyű. 6 fő magyar magánszemély tulajdonolja, egyiküknek sincs többsége. Cégcsoport szinten 500 főt foglalkoztatnak. Munkavállalóik iránti megbecsülésük sokszínű, szociálisan fejlett nagyvállalathoz méltó. Képzési rendszerük fejlett. A legjobb munkáltatói kategóriában jegyzett cég.

Korrektség, becsületesség, emberség, bizalom, a tisztességes piaci verseny, a szavahihetőség jellemzi a partnerségi viszonyaikat. Természetesen mindezt rendkívül erős minőségügyi rendszerek alkalmazásával támasztják alá. A minőségi munka iránt elkötelezettek. Az Ipar 4.0 színvonalú fejlesztéseket valósítottak meg, a legkorszerűbb technológiával és szervezeti rendszerrel.

A tulajdonosok közül már több nemzedék dolgozik náluk. A többgenerációs és sok tulajdonosi struktúra bámulatra méltó. A generációváltás egyedi és példaértékű. A cég szellemiségéből adódik.

Saját rendszereikkel összekapcsolt közös rendszerben dolgoznak a kiskereskedelmi partnereikkel, megkönnyítve és olcsóbbá téve számukra a profitszerzést. A szállítási, raktározási, finanszírozási terheket is átvállalják tőlük. Büszkék arra, hogy a Michelin által kezdeményezett auditon Közép-Kelet Európa legjobb hálózati eredményét érték el.

Sikerességük eredményét magától értetődően megosztják környezetükkel. Elsősorban Nyíregyházával. Színházat, sportot, fesztiválokat, zenekart, egészségügyet, kórházat támogatnak. Megyei szervezetek tagjai, aktívan részt vesznek a helyi közéletben. Saját, kétkezi munkával is kiveszik részüket városuk szépítésében. Nagyon büszkék munkatársaik egyéni aktivitására. A szakképzésbe nagyon beleálltak, a jövő nemzedékért felelősséget vállalnak. Az innovációt magas szinten felkarolták és maguk is gyakorolják.

Vállalják a hulladékabroncsok begyűjtését országos partnerhálózatuktól. Gumiabroncs hulladék feldolgozókba juttatják el, ahol újrahasznosítják. Az idén több mint 3000 tonna használt abroncsot szállítanak feldolgozásra, csökkentve az országos szintű környezeti terhelést.

A családi alapokon épült vállalat a legmodernebb, IPAR 4.0 technológiával, szervezettel, minőségi háttérrel rendelkezik. Miközben teljesen áthatja a családias, etikus, hosszú távra és becsületre alapozó felelősség. Igazi hit és tisztesség.”

 

Kamaránk azért is különösen büszke a Marso Kft. sikerére, mivel a cég a kamara javaslata alapján került be a jelöltek közé, és a díj elnyerése jelzi, hogy választásunk szakmailag megalapozott volt.

 

Ezúton is gratulálunk a Marso Kft-nek az Üzleti Etikai Díjhoz!

 

 

 

Forrás: Marso Kft.

 

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv