Üdvözöljük a

EBCIL | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2022 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718
19
202122
23242526272829
3031     

EBCIL

Szerző: Mészáros Éva | 2011. december 12.

2010-2011. években valósította meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamara vezető partnersége mellett az EBCIL címet viselő projektet, melynek elsődleges célja, más szervezetek, országok "legjobb gyakorlatának megismerése" és alkalmazása a szakképzés, felnőttképzés, mobilitás területén.

 

 

 

A projekt céljai:

  • Feltérképezni és értékelni a határon átnyúló működő szakképzési mobilitási jellemzőket, eszközöket és legjobb gyakorlatokat.
  • Felkutatni annak lehetőségét, hogy a partnerek hogyan tudják az EBCIL-projekt eredményeit továbbvinni, a programot folytatni.
  • Növelni az európai településen lakók mobilitását, ezzel is segítve alkalmazkodóképességüket.

A projekt megvalósítása során a partner-szervezetek hat alkalommal találkoztak egymással, ahol megoszthatták tapasztalataikat a "legjobb gyakorlatok"területén. A programot tovább színesítette, hogy egy-egy látogatás alkalmával több szervezetet is meglátogattak a résztvevők. Így többek között munkaügyi központokat, szakképző intézményeket, egyetemeket kerestek fel, hogy az elméletben hallottakat a gyakorlatban is megismerhessék a projektpartnerek képviselői.

Ezen projekt eredményeként fejlesztette ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a megye olyan gazdálkodó szervezeteinek kereshető adatbázisát, melyek gyakorlati képzőhelyként tanulókat foglalkoztatnak. Az internetes felület nemcsak a gazdálkodó szervezetek számára jelent további megjelenést, hanem a fiatalok és szüleik számára gyakorlati segítséget nyújt a pályaválasztásban, valamint azt követően az optimális gyakorlati képzőhely  kiválasztásában is.

Kapcsolódó anyagok:
InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv