Üdvözöljük a

Eye Watch | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Országos rendezvénynaptár

<< 2022 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718
19
202122
23242526272829
3031     

Eye Watch

Szerző: Bereczky József | 2006. június 14.

Összefogással a SZABKAM tagok védelmében

A hazai gazdaságban egyre jelentősebb mértékben jelenlévő körbetartozás ma is cégek százait viszi kényszerpályára; az elmaradt kifizetések lavinát indítanak el, melynek következtében eleinte „csak” a dolgozói létszám kezd szűkülni, majd később a cég likviditása, alapvető működése is veszélybe kerül. Ebből a helyzetből azonban van kiút, amit az elmúlt év tavaszán indított Eye Watch Információs Rendszer eddigi működése is bizonyít. A Rendszer az említett folyamatot fékezve, ma már több mint 30 ezer vállalkozás pénzügyi fegyelméről, viselkedéséről nyújt megbízható képet felhasználói számára. Ennek következtében partnerkörében érzékelhetően csökken a túlzottan magas pénzügyi kockázatot jelentő kapcsolatok száma, és a nem kívánatos, feltételezhetően jelentős hátránnyal járó megállapodások nagyságrendje is jelentősen csökken.

Az Információs Rendszer tehát alapvetően preventív jellegű, azaz a vállalkozásoknak az új kapcsolatok körültekintő kialakításakor képes kézzel fogható segítséget nyújtani. Annak érdekében, hogy ugyanitt a bajba jutott, a nem fizetés miatt kinnlevőségekkel küzdő vállalkozások is segítséget kaphassanak, az Eye Watch égisze alatt az elmúlt egy év során olyan átfogó, komplex rendszer jött létre, mely az Információs Rendszer mellett a kinnlevőség-kezelést, a faktoring szolgáltatást, valamint a likviditáskezelést is magában foglalja. Az eddigi tapasztalatok szerint ez a szisztéma rendkívül hatékony. Az Információs Rendszerbe érkező bejelentések súlya a felhasználók számának folyamatos növekedésével egyre nagyobb, hiszen a bővülő „nyilvánosság” az esetek közel 60 százalékában napok alatt térdre kényszeríti a nem fizetőket. Amellett a szűk likviditású, ám gyors termelésnövekedésre törekvő, ill. a hosszú – akár 60-90 napos – határidőre fizető vevőkörrel rendelkezők is megtalálják itt számításukat, hiszen a faktoring szolgáltatás igénybe vételével ezek a problémák is hatékonyan kezelhetőek. Az Eye Watch Rendszer szolgáltatásai, ill. tarifái a hazai vállalkozások igényeire szabottan, azok valós teljesítőképességének megfelelően lettek kialakítva.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eye Watch Global Kft. között létrejött együttműködés keretében az SZABKAM tagok ebben az évben a listaár töredékéért, jelképes belépti díjért vehetik igénybe a Rendszer szolgáltatásait. Míg Kamaránk ettől alapvetően a tagság fokozottabb „védelmét” reméli, az is könnyen belátható, hogy a felhasználói kör további bővülése a piac újabb jelentős szegmensének átláthatóvá tételét fogja eredményezni. Ez pedig valamennyi, a piacon tisztességesen működő vállalkozás érdekét szolgálja.

További információkért hívja az Eye Watch információs vonalat: 06 1 219 6900!

Kérdéseit felteheti e-mailben is: info@eyewatchglobal.hu    

InnoPortfólió
Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv