Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Felkészülten várják a május-júniusi vizsgaidőszakot a vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok

2019. május 7.

A kamara három időpontban várta a megyei szakmai vizsgaelnököket és vizsgabizottsági tagokat továbbképzésre.

Megjelent a legfrissebb szakmaszerkezeti döntés

2019. március 7.

A Magyar Közlöny 2019. évi 28. számában megjelent a 21/2019. Kormányrendelet a 2019/2020. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2019/2020. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.

 

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK19028.pdf

Tisztelt gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezet!

2019. január 24.

A gyakorlati képzést folytató szervezeteknél a tanulók képzésével foglalkozó szakemberek számára kötelező gyakorlati oktatói képzést és vizsga követelményt ír elő a jogszabály, segítve ezzel is a hatékony és eredményes képzés megvalósítását.

Sikeres kamarai szakképzési konferenciának adott otthont a Pangea Hotel

2018. november 13.

2018. november 12-én Sóstón, a nemrég megnyílt Pangea Hotel adott otthont a kamara szakképzési konferenciájának, mely az oktatási szintek és a generációk szakképzéssel való kapcsolatára fókuszált.

Szakképzési Díj 2019

2018. október 2.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara az idén is – immár hatodik alkalommal – meghirdeti a Szakképzési Díj pályázatot. A pályázatra a magyarországi szakképzésben aktívan közreműködő szervezetek – vállalatok, iskolák, kamarák, civil szervezetek – jelentkezését várja a pályázat kiírója.

Tájékoztató kiadvány a tanulószerződésről, a együttműködési megállapodásról és a hallgatói munkaszerződésről

2018. július 17.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is elkészült a „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadvány.

A kamara továbbra is segíti a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat

2018. május 9.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmaválasztás előtt álló általános iskolai tanulók tájékoztatására. Ennek apropóján 2018 első negyedévében is számos település általános iskolájában tartottak tájékoztatókat a kamara pályaorientációs tanácsadói.

„I. SZABOLCSI CUKRÁSZ KUPA 2018”

2018. március 5.

 

 

 

Cukrász tanuló verseny

 

Időpont: 2018. április 25.

Helyszín: Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 32.

 

Szakmai továbbképzés vizsgabizottsági elnökök és tagok számára

2019. március 28.

A kamara ismét szakmai továbbképzést szervez a szakmai vizsgabizottsági elnökök és tagok számára Nyíregyházán.

SZKTV/OSZTV 2019

2019. február 1.

A kijavított versenydolgozatokat 2019. február 6-án 8.00-15.00 óra között tekinthetik meg a versenyzők, a kamara épületében a III. emeleti konferenciateremben. A megtekintésen csak a versenyző vehet részt, tanár, kísérő nem. A versenyzők a munkáikat nem fénymásolhatják, fényképezhetik le. Észrevétel kizárólag az értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.

Gyakorlati képzés az építőiparban szakmai workshop

2018. december 14.

2018. december 13-án Gyakorlati képzés az építőiparban címmel szervezett szakképzési workshopot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nyíregyházán.

Újra szakképzési konferencia a kamara szervezésében

2018. november 5.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét szakképzési konferenciát szervez Nyíregyházán. A konferenciára jelentkezését megteheti a program végén található linken.

Tájékoztató a kamarai gyakorlati oktatói képzésről és vizsgáról

2018. augusztus 6.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Szaktanárok üzemlátogatását támogatta a kamara

2018. május 17.

A kamara koordinációja mellett vehettek részt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két tagintézményének, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának, valamint a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szaktanárai azon az üzemlátogatáson, mely a Marso Kft. nyíregyházi központjában valósult meg május elején.

Szakmaszerkezeti javaslatokat fogadott el a megyei fejlesztési és képzési bizottság

2018. március 28.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság március 20-i ülésén szavazta meg a 2019/2020-as tanévre vonatkozó szakmszerkezeti javaslatokat.