Üdvözöljük a

Felkészülten várják a május-júniusi vizsgaidőszakot a vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Felkészülten várják a május-júniusi vizsgaidőszakot a vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2019. május 7.

A kamara három időpontban várta a megyei szakmai vizsgaelnököket és vizsgabizottsági tagokat továbbképzésre.

Az Országos szakértői, az Országos vizsgáztatási, az Országos szakmai szakértői és az Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékről, valamint a szakértői tevékenységről szóló 31/2004. (XI.13.) OM rendelet alapján az országos vizsgaelnöki és vizsgabizottsági tagi névjegyzékben szereplőknek a jogszabály által meghatározott időközönként szakmai továbbképzésen kell részt venniük. A kamara által idén megszervezett felkészítéseken több mint háromszáz megyei elnök és tag vett részt, akik a komplex szakmai vizsgáztatás rendszerével kapcsolatban hallgathattak meg előadást. A felkészítésen alapvetően a komplex szakmai vizsgáztatás jogszabályi hátterét tekintették át a jelenlévők, továbbá a vizsgabizottságok jogaival és kötelességeivel is részletesen megismerkedhettek. A továbbképzés a teljes vizsgafolyamatba bepillantást engedett a résztvevők számára, hiszen a vizsgázók vizsgára történő jelentkezésétől, a szakmai vizsgabizottság vizsgáztatás során elvárt feladatain át, egészen a szakmai vizsgát lezáró vizsgabizottsági jelentések megtételéig, a vizsga minden mozzanatára kitért. A szakmai felkészítés végén a vizsgaelnököknek tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, mely tesztlapok sikeres kitöltése garantálja, hogy a szakmai vizsgaelnökök meg tudnak felelni elsődleges feladatuknak a szakmai vizsgákon, azaz biztosítani tudják a vizsga jogszerű és szakszerű megtartását, zavartalan lebonyolítását.

Amennyiben a szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékbe szeretne jelentkezni, keresse Sarkadi Zsoltot a 06 30 866-1771-es telefonszámon vagy a vizsga@szabkam.hu e-mail címen.