Üdvözöljük a

Mesterképzés, gyakorlati oktatók módszertani képzése, gyakornoki program | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
Modern Vállalkozások Programja

Mesterképzés, gyakorlati oktatók módszertani képzése, gyakornoki program

Szerző: Mészáros Éva | 2014. május 8.

TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001

Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben

 

 

 

 

2015. szeptemberétől már csak azok a szakmai oktatók kapcsolódhatnak be a tanulók gyakorlati képzésébe, akik mestervizsgával rendelkeznek az adott szakmában.

 

A mesterképzés célja, hogy a jelölt a magasabb szintű szakmai elismertséget jelentő "mester" címet megszerezze, ezzel együtt a szakmát tanuló fiatalokkal magasabb szakmai színvonalon, pedagógiailag is tudatosan foglalkozhasson. Feladata, hogy a jelöltet a cím viselésével együttjáró szakmai követelményekre felkészítse, a vállalkozás indításához, működtetéséhez szükséges alapvető pénzügyi - gazdasági információkkal, a tanulók gyakorlati képzéséhez, alkalmazottak foglalkoztatásához nélkülözhetetlen pedagógiai ismeretekkel felvértezze.

 

Bizonyos szakképesítések esetében önálló vállalkozás nem kezdhető meg mestervizsga nélkül.

 

Fontos azonban tudni, hogy  kereskedelmi és iparkamarák által kiadott mesterlevéllel nem egyenértékűek az egyéb szervezetek által adományozott mesteri címek.  A jogszabály által meghatározott és egyes tevékenységekhez előírt mester cím kizárólag a kamarák által szerezhető meg.

 

 Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 

1. Mestervizsga jelentkezési lap és mestervizsga jeletkezési lap melléklet

2. Szakmunkás-bizonyítvány/szakmai képesítést igazoló bizonyítvány (hiteles másolatban)  az adott szakmában előírt idejű szakmai gyakorlatot dokumentáló igazolás a munkaadótól (eredeti) vagy vállalkozói igazolvány (hiteles másolatban) *